DE PRAKTIJK IS PERMANENT GESLOTEN PER 1 JANUARI 2024

Wanneer is behandeling zinvol?

Chronische klachten zijn behandelbaar met meridiaantherapie. Ook chronische restverschijnselen na een acute aandoening zoals Corona zijn behandelbaar. Bij een stoorveld, litteken (oud of recent), na een trauma of operatie biedt de therapie goede resultaten, zo heeft wetenschappelijk onderzoek door onder meer UMC Groningen aangetoond. Stoorvelden veroorzaken belemmeringen, ophopingen en tekorten van de levensenergie, en zijn te behandelen. Bij kinderen werkt de therapie bijzonder snel.

De belemmering uit zich in één of meer van de volgende symptomen:

Pijn
Vermoeidheid
Ontsteking
Vochtophoping
Verharding of verdikking
Tumor
Kneuzing
Over- of onderspanning van spier-, huid- of bindweefsel
Stijfheid
Zwelling
Roodheid
Overmatige transpiratie
Do(o)f gevoel
Tinteling

Ritmestoornissen
Vitale functies als hartritme en bloedsomloop, ademhaling en stofwisseling, slaap- en waakritme.

Psychische aandoeningen
blijken vaak een lichamelijke component te hebben die nogal eens over het hoofd wordt gezien, maar met meridiaantherapie tastbaar en behandelbaar wordt.

Burn-out

Systeemaandoeningen
Aandoeningen als gevolg van langdurige stress of eenzijdige belasting komen voor behandeling in aanmerking.
Denk aan systeemaandoeningen zoals bijvoorbeeld het veel voorkomende prikkelbaar darmsyndroom. Onder de systeemaandoeningen vallen ook reumatische aandoeningen en kanker.

Functionele stoornissen
van het bewegingsapparaat, de inwendige organen en de bloedsomloop, klieren en het lymfestelsel, hersenen en het zenuwstelsel, zintuigen, huid- en geslachtsorganen.

Soms is de stoornis niet duidelijk, maar is er gewoon een gevoel dat iets niet in orde is. In zo'n geval kan een tastonderzoek helpen om stagnatie van energie en beweging op te sporen.

Preventie
Op gezette tijden een tastonderzoek laten doen helpt om belemmeringen in de energiestroom te herkennen voordat ze zich uiten in een klacht. Tijdig behandelen voorkomt een langdurige herstelperiode.

Lees verder...


Combinatie van behandelingen?

Een combinatie van meridiaantherapie met behandelingen van andere zorgverleners is mogelijk. Omdat er aanwijzingen zijn dat meridiaantherapie de werking van chemotherapie beïnvloedt is het verstandig te overleggen met de behandelende arts of specialist die de chemokuur voorschrijft. Meestal is het verstandig de behandeling gedurende de chemokuur te staken. Als je twijfelt of merdiaantherapie geschikt is, neem gerust contact op.


Powered by: Grav
This site was last updated on
 2023, December 5
All text & images © 2016 B.F.S.A. van Bakel